Domowe burgery z fetą i oliwkami - greek burgers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wołowinę mielimy razem z cebulą, czosnkiem, pietruszką i miętą. Następnie dodajemy płaską łyżkę soli, pieprz (wszystko do smaku). Kolendrę ucieramy w moździerzu, a następnie dodajemy do mięsa. Mieszamy wszystko najlepiej rękoma, wlewamy odrobinę oliwy z oliwek. Mięso formułujemy w ręku na okrągłe burgery. Pędzelkiem smarujemy mięso oliwą z oliwek. Grillujemy z każdej strony do zarumienienia (po ok. 2-3 minuty). Sos: wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku. Następnie bułki przekrajamy na pół podgrzewamy chwilę na grillu, a następnie układamy nasze ulubione składniki: sos na spód, sałata, feta, mięso, ser cheddar, pomidor, cebula, oliwki, ponownie sos. Smacznego :)
Komentarze