Domowe burgery

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszne, domowe, sycące danie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wołowego
    cebula
    czosnek
    ser żółty
    pomidor
    ogórek
    majonez
    musztarda
    ketchup
    bułka
    sól
    pieprz
    jajko

Domowe burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni. Mięso przekładamy do miski, dodajemy cebulę, jajko, sól, pieprz i mieszamy. Możemy dodać odrobinę bułki tartej. Formujemy kotlety i smażymy je obustronnie na patelni. Warzywa kroimy w talarki. Bułkę przekrajamy na pól. Opiekamy na patelni. Składamy burgery: dół bułki, smarujemy go wg uznania majonezem, musztarda i ketchupem, układamy ser żółty, dodajemy warzywa, polewamy musztardą, ketchupem i majonezem i przykrywamy resztą bułki. Przebijamy długą wykałaczką.

Porady

Możemy dodać sałatę a ogórki zamienić na konserwowe,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy