Domowe bułki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe bułeczki i masełko to jest to co lubię

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 kilogram
    - sól: 3 łyżeczki
    - cukier: 1 łyżka
    - świeże drożdże: 100 gramów
    - olej lub oliwa: 8 łyżek
    - woda letnia: 600 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Domowe bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozrobić z cukrem i wodą.
    Dodać mąkę, sól, cukier i olej i wyrobić na gładkie ciasto.
    Przykryć ściereczką o odstawić do wyrośnięcia.
    Ciasto ponownie chwilę wyrobić i formować kulki.
    Bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Odczekać 15 minut aby bułki podrosły.
    Piec w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka pszenna Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować