Domowe biszkopty z galaretką i polewą

4.5 (178 ocen)

Biszkopty, galaretka, czekolada i odrobina cierpliwości, tylko tyle potrzeba do zrobienia tych pysznych popularnych ciasteczek.

Składniki:

  • Paczka okrągłych biszkoptów
    Galaretka o ulubionym smaku
    Polewa czekoladowa albo dwie tabliczki czekolady

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Domowe biszkopty z galaretką i polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopty 1.
    Formę ( u mnie to była foremka do pizzy ) wyłożyć szczelnie folią spożywczą, galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i przelać do foremki. Włożyć do lodówki i poczekać aż stężeje. Po tym czasie wyciągnąć galaretkę łapiąc za końce folii i wykrawać np. kieliszkiem kółka trochę mniejsze od biszkoptów.

    Krążki układać na biszkoptach i włożyć do lodówki, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej .

    Wyciągnąć ciasteczka z lodówki, nabijać na wykałaczki i zamaczać w stopionej czekoladzie lekko przechylając naczynie w którym jest polewa, ciastka układać na kratce z piekarnika lub mikrofali i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować