Domowe batony śniadaniowe

1 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na domowe batony, które będą świetne na śniadanie gdy brak czasu na przygotowanie śniadania.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g mascarpone
    2 szkl płatków śniadaniowych kukurydzianych
    2 szkl płatków śniadaniowych kukurydzianych kakaowych
    3-4 łyżki syropu z agawy
    4 łyżki wiórków kokosowych
    2 garście mieszanki studenckiej
    2 wafle "oblaty"
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Śniadanie

Domowe batony śniadaniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki z mieszanki studenckiej kroimy na mniejsze części a orzechy siekamy. Płatki kukurydziane i kakaowe mielimy i przesypujemy do miski. Dodajemy wiórki kokosowe, syrop z agawy oraz mieszankę studencką i mascarpone. Mieszamy dokładnie i wygniatamy ręką (umytą lub w rękawiczce), aż masa zacznie się kleić. Jeden wafel układamy na dużym talerzu, na niego nakładamy delikatnie masę, staramy się nakładać równo. Przykładamy drugim waflem i lekko dociskamy. Na wierzchu kładziemy deskę drewnianą a na niej ciężką książkę i wstawiamy baton śniadaniowy w takiej formie do lodówki. Na drugi dzień rano wyjmujemy baton śniadaniowy z lodówki i delikatnie tniemy go na 4 części. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować