DOMOWE BATONIKI

4.98 (163 ocen)

  • 60 min

Niczym nie ustepują miejsca kupnym, te są o wiele lepsze. Hit nie tylko dla dzieciaków :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mleka wproszku
    1/2 szkl. wody
    2 szklanki cukru
    20 dag margaryny
    2 łyzlki kakao
    1 opakowanie ryzu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.98 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Domowe batoniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ŁĄCZENIE SKŁADNIKÓW 1. W garnuszku rozpuszczamy margarynę. Dodajemy wode, cukier, kiedy sie dobrze rozpuści, wyłaczamy gaz. Dodajemy po troszku mleko w proszku, cały czas mieszając, następnie dodajemy kakao, mieszamy i na koniec wsypujemy ryż preparowany.
  • wylewamy masę na blachę 2. Mase wlewamy na duża blachę 24x35. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Porady

Zamiast ryzu możemy dodać pokrojone orzechy lub suszone owoce :) możemy zrobić batonki na jakie mamy tylko ochotę. Zawsze mogą smakowac inaczej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Czekolada mleczna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować