Domowe bajaderki w polewie czekoladowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietankę zagotowuję i wkruszam do mniej czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się rozpuści, a następnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladę odstawiam do wystygnięcia.
Śliwki kroję w małą kostkę, dodaję pokruszone ciasto, migdały, orzechy, sok pomarańczowy i powidła. Mieszam, a następnie dodaję wystudzoną czekoladę. Całość mieszam do uzyskania gęstej masy.
Z masy „toczę” kule i odstawiam do lodówki.
W tym czasie podgrzewam 50 ml śmietanki i rozpuszczam w niej czekoladę, odstawiam do przestygnięcia.
Schłodzone bajaderki polewam czekoladą i czekam, aż czekolada zastygnie.
Domowe bajaderki są gotowe. Smacznego.
Komentarze