Domowe babeczki reniferki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto na babeczki : Rozgrzej piekarnik do 170*C. Rozpuść na patelni lub w rondlu 100g masła i 200g czekolady. Ubić jajka na pianę, po czym dodaj 100g cukru oraz szczyptę soli i wymieszaj. Dodaj przestudzone masło z czekoladądo spienionych jajek i przesiej do masy 50g mąki oraz łyżeczkę proszku do pieczenia. Następnie nałóż ciasto do foremek i włóż do piekarnika na 25min.
2.Krem: Rozpuść 60g czekolady i pozwól jej ostygnąć do temp pokojowej. Następnie utrzyj ją z 60g masła i 40g cukru pudru na kremową masę. Gotowy krem nałóż na babeczki.
3.Dekoracja: Najpierw umieszczamy na kremowym wierzchu biszkopty i połóż na nich czekoladowe draże ( jako nos ). Z precli wykonaj poroże. Z masy cukrowej uformuj gałki oczne, a resztki kremu posłużą do wymalowania oczu.
Komentarze