DOMOWA WŁOSKA PRZYPRAWA DO MIĘS I MARYNAT

0 (0 ocen)

Domowe jest najlepsze. Znamy skład, jest zdrowiej, jest smaczniej. Zatem przygotowałam smaczną, domową przyprawę do dań włoskich i nie tylko. Świetnie sprawdzi się jako przyprawa do mięs lub główny składnik marynaty. Można posypać nią pizzę lub zrobić delikatny dip do sałatek.

Składniki:

  • suszona bazylia 4 łyżki
    suszone oregano 4 łyżki
    suszony tymianek 3 łyżki
    suszony rozmaryn 3 łyżki
    czosnek granulowany 2 łyżki
    sól 1 łyżka
    pieprz mielony 1/ 2 łyżeczki
    suszona cebula 1 łyżka
    chili w proszku lub ostra papryka mielona 1 łyżeczka
    suszona natka pietruszki 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Domowa włoska przyprawa do mięs i marynat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W moździerzu umieścić rozmaryn i tymianek. Utrzeć. Dodać pozostałe składniki i dalej ucierać, aż składniki będą bardziej miałkie. Przełożyć do szczelnie zamkniętego słoiczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować