Domowa wędlina z indyka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zdrowy, pyszny i aromatyczny indyk

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • filet z indyka
    7 suszonych pomidorów z zalewy
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    majeranek

Domowa wędlina z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso naciąć, aby utworzyło kieszeń. Natrzeć mięso w środku i na wierzchu solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  • 2. Pomidory pokroić w paski, natrzeć kieszeń majerankiem, włożyć do środka pomidory.
  • 3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (termoobieg). Pieczemy 30 minut w folii i następnie ok.40 minut bez folii.

Porady

świetnie smakuje z sałatką ziemniaczaną

Komentarze

Podobne przepisy