Domowa wędlina - schab gotowany w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ZACHĘCAM DO OGLĄDANIA FILMU Z PRZYGOTOWAŃ ( KLIKAJĄC NA ZDJĘCIE) ORAZ DO SUBSKRYBOWANIA MOJEGO KANAŁU
Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju. Zamarynowany kawałek mięsa wkładamy do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie w garnku zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Mieszamy od czasu do czasu aby mięso nie przywarło do garnka. Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia. Schłodzony schab wyjmujemy z mleka, kroimy na plasterki i Smacznego ;)
Komentarze