Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

4.5 (158 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Składniki:

    * Schab bez kości 0,7 kg

    * mleko 1 l

    * sól 1 łyżeczka

    * pieprz 1/2 łyżeczki

    * majeranek 2 łyżeczki

    * rozmaryn 1 łyżeczka

    * papryka słodka 1 łyżeczka

    * olej 2 łyżeczki

    * liść laurowy 2

    * Ziele angielskie 3 ziarnka
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa wędlina - schab gotowany w mleku 1. ZACHĘCAM DO OGLĄDANIA FILMU Z PRZYGOTOWAŃ ( KLIKAJĄC NA ZDJĘCIE) ORAZ DO SUBSKRYBOWANIA MOJEGO KANAŁU

    Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju. Zamarynowany kawałek mięsa wkładamy do lodówki na 12 godzin.

    Po tym czasie w garnku zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Mieszamy od czasu do czasu aby mięso nie przywarło do garnka. Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia. Schłodzony schab wyjmujemy z mleka, kroimy na plasterki i Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować