Domowa wędlina -pieczony schab

4.5 (165 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna, zdrowa wędlina na kanapki. Schab pieczony idealny dla dużego i małego.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    2 łyżki wegety
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 łyżeczka czosnku mielonego
    1 łyżeczka majeranku
    Folia aluminiowa
    Dodatkowo np. chrzan czy żurawina
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Domowa wędlina -pieczony schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso.

    Następnie mięso dokładnie nacieram przyprawami.
    Polewam sosem sojowym.

    Mięso zakręcam bardzo dokładnie w foli aluminiowej. Za pomocą widelca robię małe dziurki w foli.

    Piekę w piekarniku ok 1 godz 30 min w 180 stopniach. Zostawiamy w folii do wystygnięcia.

    Kiedy będzie lekko ciepły zdejmuję folię i wkładam do lodówki na kilka godzin.

    Kroję na kanapki z chrzanem. Smacznego

Porady

Podaję z chrzanem lub żurawiną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować