-1,5 kg boczku
-6 ząbków czosnku
-1 łyżeczka majeranku i tymianku
-2 łyżeczki soli ziołowej
-1/2 łyżeczki cząbru, kminku i pieprzu
-6 łyżek oleju
Sposób przygotowania przepisu:
Domowa wędlina- pieczony boczek ziołowy
1.
Mięso myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Nożem robimy nacięcia i wciskamy w nie przekrojone na pół ząbki czosnku. Dokładnie nacieramy solą ziołową i pieprzem.
2.
Cząber, kminek, tymianek i majeranek mieszamy z olejem. Wrzucamy boczek i dokładnie nacieramy marynatą. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
3.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy około 60-70 minut. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze