Domowa wędlina indycza

4.5 (175 ocen)

Nie ma lepszej wędliny niż domowa.Pyszna i do tego zdrowa.

Składniki:

  • Składniki :
    Udziec z indyka bez kości , bez skóry,
    sól, pieprz,
    majeranek,
    papryka suszona w płatkach,
    rękaw do pieczenia,
    sznurek spożywczy.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Domowa wędlina indycza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Udziec umyj. Natrzyj mięso solą, pieprzem, majerankiem i papryką suszoną. Odstaw do lodówki, najlepiej na dobę. Udziec wsadź do rękawa foliowego i zwiń w rulon. Zwiąż mocna sznurkiem. Mięso wrzuć do gorącej wody i gotuj na bardzo wolnym ogniu około 1 godziny. W zależności od tego jaki udziec jest duży. Udziec wyjmij z wody i ostudź. Wsadź do lodówki na parę godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować