Domowa uniwersalna przyprawa

4.5 (153 ocen)

Doskonała, bez konserwantów i innych nie potrzebnych dodatków. Można ją zrobić samemu, wystarczy trochę cierpliwości.

Składniki:

  • 5 marchewek
    3 pietruszki
    1 seler
    1 średni por
    1 cebula
    pęczek natki pietruszki
    1/2 pęczka kopru
    kilka gałązek selera
    kilka gałązek lubczyku
    1 łyżeczka soli
    2 łyżeczki kurkumy
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa uniwersalna przyprawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa korzeniowe myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
  • 2. Zielone gałązki myjemy, osuszamy i obrywamy liście od grubej łodygi.
  • 3. Suszymy w suszarce lub w piekarniku w niskiej temperaturze i przy uchylonych lekko drzwiczkach.
  • 4. Po wysuszeniu plasterki zawinęłam w lnianą ścierkę i pokruszyłam młotkiem do mięsa. Liście roztarłam w dłoniach.
  • 5. Do rozdrobnionych warzyw dodać sól i kurkumę. Wymieszać i szczelnie zamknąć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować