Domowa smarówka babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MIĘSO MYJEMY I KROIMY W KOSTKĘ .CEBULE OBIERAMY KROIMY W PLASTRY,DODAJEMY DO MIĘSA RAZEM Z POKROJONYM CZOSNKIEM ,PAPRYKĄ , VEGETĄ , I MAJERANKIEM, MIESZAMY . ODSTAWIAMY W CHŁODNE MIEJSCE NA 2 GODZINY .PO UPŁYWIE CZASU MIĘSO RAZEM Z DODATKAMI MIELIMY DWUKROTNIE .ZMIELONE SKŁADNIKI DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW , TAK ABY OD GÓRY ZOSTAŁO OKOŁO 2 CENTYMETRÓW PRZESTRZENI DO ZAKRĘTKI . NA WIERZCH DODAJEMY PO ZIARENKU ZIELA I JAŁOWCA PRZESTRZEŃ UZUPEŁNIAMY ZIMNĄ WODĄ I SZCZELNIE ZAKRĘCAMY .SŁOIKI PASTERYZUJEMY 3 GODZINY NA MAŁY M OGNIU .PO UGOTOWANIU ZOSTAWIAMY DO WYSTYGNIĘCIA I GOTOWE .SMACZNEGO
Porady
ZAMIAST WIEPRZOWINY MOŻNA UŻYĆ MIĘSA Z KRÓLIKA LUB DROBIU WTEDY SMARÓWKA BĘDZIE CHUDSZA
Komentarze