DOMOWA SMARÓWKA BABCI

4.5 (150 ocen)

TAKĄ SMARÓWKĘ ROBIŁA MOJA BABCIA JAK BYŁAM MAŁA

Składniki:

  • 1 KILOGRAM ŁOPATKI LUB KARKÓWKI WIEPRZOWEJ , 2 CEBULE , 2 ZĄBKI CZOSNKU , 1 ŁYŻECZKA PAPRYKI MIELONEJ , 1 ŁYŻECZKA MAJERANKU , 1 ŁYŻECZKA VEGETY ,ZIELE ANGIELSKIE ,ZIARNA JAŁOWCA , SÓL , PIEPRZ, WODA
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa smarówka babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MIĘSO MYJEMY I KROIMY W KOSTKĘ .CEBULE OBIERAMY KROIMY W PLASTRY,DODAJEMY DO MIĘSA RAZEM Z POKROJONYM CZOSNKIEM ,PAPRYKĄ , VEGETĄ , I MAJERANKIEM, MIESZAMY . ODSTAWIAMY W CHŁODNE MIEJSCE NA 2 GODZINY .PO UPŁYWIE CZASU MIĘSO RAZEM Z DODATKAMI MIELIMY DWUKROTNIE .ZMIELONE SKŁADNIKI DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW , TAK ABY OD GÓRY ZOSTAŁO OKOŁO 2 CENTYMETRÓW PRZESTRZENI DO ZAKRĘTKI . NA WIERZCH DODAJEMY PO ZIARENKU ZIELA I JAŁOWCA PRZESTRZEŃ UZUPEŁNIAMY ZIMNĄ WODĄ I SZCZELNIE ZAKRĘCAMY .SŁOIKI PASTERYZUJEMY 3 GODZINY NA MAŁY M OGNIU .PO UGOTOWANIU ZOSTAWIAMY DO WYSTYGNIĘCIA I GOTOWE .SMACZNEGO

Porady

ZAMIAST WIEPRZOWINY MOŻNA UŻYĆ MIĘSA Z KRÓLIKA LUB DROBIU WTEDY SMARÓWKA BĘDZIE CHUDSZA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.34 (202 ocen)

pikle

To może cię zainteresować