Domowa polędwica łososiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

...taką polędwicę miałam chęć zrobić od co najmniej 2 lat no i wreszcie zrobiłam. Przepisów na taką polędwicę w internecie jest wiele ja zrobiłam z przepisu który dostałam od koleżanki. Przypraw do obsypania można użyć dowolnych; takich jakie lubimy, ja dałam paprykę, czosnek i majeranek...

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-1.2kg schabu
    1/3 szkl cukru
    1/3 szkl soli
    papryka w proszku
    czosnek w proszku
    majeranek

Domowa polędwica łososiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso oczyszczamy z błon, osuszamy ręcznikiem papierowym i obsypujemy ze wszystkich stron cukrem, wkładamy do naczynia i wstawiamy na 24godz do lodówki.
  • 2. Po tym czasie schab płuczemy, osuszamy i posypujemy ze wszystkich stron solą, ponownie wkładamy na co najmniej 24 godziny do lodówki.
  • 3. I ponownie po tym czasie mięso płuczemy osuszamy i posypujemy dokładnie przyprawami. Schab wkładamy w rajstopę :) zawiązujemy i wieszamy w temperaturze pokojowej gdzieś w kuchni na 4-5 dni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy