domowa zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

kolejna zupa z domowych przepisów. zupy to podstawa żywienia , zdrowego żywienia :)

  • 60 min

Składniki:

  • na garnek 3-4 litry zupy
    składniki:
    6-7 ziemniaków pokrojonych w kostkę
    35 dkg pieczarek pokrojonych w plasterki
    1 marchewka pokrojona w słupki
    1 pietruszka drobno krojona
    1 mała cebulka pokrojona w kostkę
    10-12 cm pora pokrojonego drobno
    kawałeczek selera
    1 liść laurowy
    1 ziele angielskie
    1 łyżeczka majeranku
    sól i pieprz do smaku
    3/4 szkl śmietany 30% lub 1 szlk jogurtu
    koperek i natka pietruszki drobno krojona
    około 2 litry rosołu lub wywaru warzywnego

Domowa zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-26vah64 1. ziemniaki i warzywa oczyszczone i pokrojone włożyć do garnka i zalać rosołem lub wywarem warzywnym. gotować do miękkości.
    przed końcem gotowania doprawić solą pieprzem i majerankiem. zabielić śmietaną i zagotować. dodać koperek i natkę pietruszki.
    smacznego :)

Porady

śmietanę zanim wlejesz do zupy czy jogurt najlepiej jest wcześniej zahartować dodając po trochu gorącej zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy