Domowa Pasta z Łososia

0 (0 ocen)

  • 10 min

Cześć wszystkim !Dzisiaj czeka na nas domowa pasta z łososia ! Prosta do wykonania a jaka dobra i zdrowa...Genialny dodatek do pieczywa, czy makaronu !Zapraszam gorąco do przepisu ! :)

  • 10 min

Składniki:

  • -40 g wędzonego łososia "Marinero" w plastrach (Biedronka),
    -150 g chudego sera twarogowego "Klinek 0,5%"(Biedronka) lub "Piątnica 0%" (Frac),
    -20-30 g jogurtu naturalnego 0% "Bakoma",
    -pieprz (wedle swojego uznania),
    -ostra papryka (wedle swojego uznania),

Domowa pasta z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy i odważamy wszystkie produkty.
  • 2. Do blendera na sam dół, wrzucamy ser twarogowy oraz kolejno, drobno pokrojonego łososia, jogurt naturalny i przyprawy.
  • 3. Wszystko blendujemy do uzyskania maślanej konsystencji do smarowania.
  • 4. Wykładamy, ozdabiamy.
  • 5. GOTOWE ! SMACZNEGO !

Porady

Wartość odżywcza na 100 g gotowego produktu: Kcl: 94 Białka: 15,5 g Węglowodany: 4,2 g Tłuszcze: 1,7 g Zapraszam na mojego dietetycznego, kulinarnego bloga : https://pasjajedzenieszczescie.wordpress.com/

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy