Domowa nutella z orzechami włoskimi

5 (163 ocen)

  • 20 min

Domowa nutella z orzechami włoskimi i mleczną czekoladą. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Konsystencją i smakiem przypomina sklepowy krem. Bardzo dobrze sprawdza się jako nadzienie rogalików i drożdżowych bułek.

  • 20 min

Składniki:

  • 80 g mielonych orzechów włoskich
    50 ml przegotowanej, zimnej wody
    100 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa nutella z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mielone orzechy włoskie zmiksować blenderem dodając stopniowo wodę. Czekoladę rozpuścić na parze lub w mikrofali, dodać do masy orzechowej, wymieszać. Przelać do słoiczka, schłodzić. Przechowywać w lodówce.

Porady

Zamiast orzechów włoskich, można dodać orzechy laskowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Nutella Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować