Domowa nutella z orzechów włoskich z miodem

4.41 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Domowy,pełen orzechów krem do smarowania pieczywa...

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mleko - 1 szklanka
    mąka - 1,5 łyżki stołowej
    kakao - 2-3 łyżki (w zależności jakiej intensywności sobie życzycie )
    orzechy (włoskie lub laskowe - użyłam włoskich) - 10 dag
    masło - 1 łyżka
    miód - 1-2 łyżki (jeśli wolicie można zastąpić cukrem)
Wystaw ocenę:

4.41 (178 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Domowa nutella z orzechów włoskich z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mąkę i kakao. Dodajemy mleko i miód. Mieszamy rózgą,aby uniknąć powstania grudek.
    Orzechy obieramy i prażymy chwilę na patelni. Następnie blendujemy.
    Powstałą wcześniej mieszaninę doprowadzamy do wrzenia (ciagle mieszając). Dodajemy zmielone orzechy oraz masło. Zmniejszamy ogień. Gotujemy do momentu uzyskania konstystencji kremu. Studzimy i wlewamy do słoiczka.
    Pyszny krem jest gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Miód Mleko Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować