Domowa nutella

  • wyświetlono: 299 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mocno orzechowa, wyśmienicie smakuje zarówno na kanapce jak i dodatek do deserów. Dzieci ją uwielbiają.

justynkag
  • 30min

Składniki


orzechy włoskie 1 szklanka
mleko migdałowe 1-1,5 szklanki
kakao 15 g
miód 2-3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa nutella

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, układamy orzechy na blaszce i pieczemy kilka minut. Wysypujemy orzechy na ścierkę (najlepiej ciemną) i mocno pocieramy żeby większość skórki zeszła. Gdy orzechy ostygną wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki, mleko na początek tylko 1 szklankę. Miksujemy całość na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka (zależy jaką chcemy konsystencję).

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

nutella

Dodane przez: rozaroza

Smarowidło podobne do nutelli - ZDROWA nutella...

Smaczna alternatywa dla zwykłej...

Pancakes z domową nutellą

Dodane przez: edytak

Pancakes z domową nutellą

Przedstawiam zdrową alternatywę...

Nutella

Dodane przez: ula29

Nutella

Ciasto "Nutella" to rozkosz dla...

image-00po8pd

Dodane przez: paulette17

DOMOWY BUDYŃ NUTELLA NA DWA SPOSOBY

Budyń jest przepyszny.Krem do ciast,...

NUTELLA

Dodane przez: ewelinao

"NUTELLA"

CIASTO NA SPECJALNE OKAZJE

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE