Domowa nutella

4.5 (145 ocen)

  • 15 min

Lubisz krem orzechowo-czekoladowy ? Nie kupuj - zrób go sam !

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g orzechów laskowych tartych
    1/3 szkl. oleju rzepakowego
    1/2 szkl. cukru pudru
    1/3 szkl. kakao
    120 ml mleka kondensowanego niesłodzonego
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa nutella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy wrzucić do blendera, mielić chwilkę.
    Dodać cukier, kakao i olej oraz mleko - miksować. Jeśli krem wydaje się za gęsty - dodać jeszcze mleka.

Porady

jeśli nie możesz znaleźć tartych orzechów, użyj całych. Przed mieleniem rozsyp je na blasze i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować