Domowa mielonka z galaretką

4.5 (179 ocen)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna pachnąca domowa wędlinka ze słoiczka w wyrazistym w smaku, z galaretką na bazie mięsa mielonego i ziół. Najlepiej smakuje z świeżym pieczywem. Gorąco polecam takie domowe smarowidła do chlebka :)

  • 1 godz. 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg mięsa mielonego z łopatki
    4 ząbki czosnku
    pieprz kolorowy
    sól himalajska

    słoiczki
    zakrętki
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Pasty Wędliny

Domowa mielonka z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy pieprz oraz sól. Dokładnie mieszamy.
  • 2. Słoiczki wyparzamy.
  • 3. Do suchych i czystych słoiczków nakładamy mięso do 3/4 wysokości i szczelnie zakręcamy.
  • 4. Słoiczki przekładamy na blaszkę od piekarnika luźno i pieczemy ok. 80 minut w 200 stopniach.
  • 5. Odstawiamy w chłodne miejsce, przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować