Domowa masa makowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kiedyś kupowałam masę makową ale od jakiegoś czasu robię ją sama.Jest o wiele lepsza od tej kupnej a do tego prosta w przygotowaniu i bez dodatków chemii.

  • 15 min

Składniki:

  • 400 g suchego mielonego maku
    2 szkl gorącego mleka
    1 garść jagód goji
    1 łyżka suszonej skórki pomarańczowej
    1 garść rodzynek
    2 garści posiekanych orzechów
    2 łyżki miodu
    pół szkl cukru
    1 łyżka rozpuszczonego masła
    3 białka jaj

Domowa masa makowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy mak i zalewamy go gorącym mlekiem,odstawiamy do wystudzenia.Następnie dodajemy pozostałe składniki masy makowej i razem mieszamy.Odstawiamy.

Porady

Zamiast jagód goji możemy dodać inne bakalie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy