REKLAMA
Przepis pochodzi z internetu Zrobiłam go wg mojego smaku Skład można zmieniać dowolnie według swoich gustów smakowych Przyznam że kostkę w sklepie nigdy już nie kupię ta wyszła pachnąca ziołami a nie chemią a moja zupa smakuje rewelacyjnie
(średnia 4.5 z 194 głosów)
Porady
-1 porcja starcza na 3 litry płynu ale radzę dzielić mniejsze kawałki kostkę i według swojego gustu porcjować do zupy
Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad tym jaki skład mają kostki rosołowe? To bomba nie tylko konserwantów, ale także kaloryczna. Glutaminian sodu, sztuczne aromaty, "tony" soli.. Wszędzie widzimy E... Ale można poradzić sobie w kuchni bez E. Można zrobić domowe kostki rosołowe.
Podstawowy składnik wielu dań, który można przygotować bardzo szybko.
Zabierałam się za nią już jesienią tamtego roku... ale zeszło do lata. Zawsze coś stanęło na drodze, później najzwyczajniej zapomniałam. Tak przygotowana kostka doskonale sprawdzi się jeśli chcemy ugotować zupkę, lub zrobić pyszny sos.
Na czym polega kuchnia No Waste? Na myśleniu. Jak i co można wykorzystać w inny sposób. Staramy się tak robić, choć nie zawsze udaje się. Jednak zawsze udaje się obdarować bliskich i znajomych. Tym razem na „tapetę” wzięliśmy obierki.
Komentarze