Domowa konserwa

4.5 (176 ocen)

  • 40 min

Często ją robię, jest zdrowa i bardzo smaczna. Przepyszna, domowa konserwa bez konserwantów.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 kg mięsa mielonego z łopatki
    ½ kg mielonego podgardla
    ½ kg mięsa mielonego z kurczaka
    Przyprawy: liście laurowe, pieprz mielony, pieprz w ziarnkach, sól, 1 łyżeczka przyprawy staropolskiej do mięsa.
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowa konserwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięsa przełożyć do dużej miski, dodać do smaku sól, pieprz mielony, podrobiony listek laurowy, przyprawę do mięsa. Całość dokładnie wymieszać. Gdy mięso jest za suche dodać kilka łyżek zimnej wody. Mięso przełożyć do wyparzonych słoiczków. Na wierzch każdego ułożyć po 2 ziarenka pieprzu i drobne części listka laurowego. Garnek wyłożyć ściereczką kuchenną, ustawić słoiki, zagotować i gotować 3 godziny na małym ogniu. Pozostawić do wystygnięcia.

Porady

1. do mięsa można dodać ugotowane skórki wieprzowe i drobiowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować