Domowa kiełbasa chorizo

0 (0 ocen)

Domowe chorizo to paprykowa kiełbasa o lekko ostrym smaku z mięsa wieprzowego . Specjał kuchni Hiszpańskiej który z łatwością możemy przygotować w domu.

Składniki:

  • 1 kilogram łopatki wieprzowej

    2 łyżeczki soli

    1 łyżeczka soli peklowej

    1 łyżeczka ostrej papryki

    0,5 łyżeczki pieprzu Cayenne

    3 łyżeczki słodkiej papryki

    1 łyżeczka cukru

    100 ml. zimnej wody

    3 ząbki czosnku

    osłonki termokurczliwe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kanapki

Domowa kiełbasa chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa na sitku o dużych oczkach 8mm. . Dodajemy wszystkie przyprawy,wlewamy wodę.Mięso wyrabiamy do momentu aż stanie się kleiste.
  • Przygotowanie 2. Osłonki termokurczliwe moczymy w ciepłej wodzie przez kilka minut żeby zmiękły,wypełniamy mięsem,dość ścisło.Związujemy sznurkiem końce.Kiełbasy wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Parzymy w temperaturze 80 stopni przez 1,5 godziny.Studzimy i mocno schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować