Domowa jarzynka

4.5 (180 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wiadomo, że taka domowa najlepsza. Ja robię taką jarzynkę ,, czystą,, , czyli bez specjalnych dodatków, bez ziół, tylko z dodatkiem soli.

  • 6 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 marchewki
    2 pietruszki
    seler
    por ( biała część )
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Jarzynka

Domowa jarzynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce do warzyw na zapałki, ponieważ drobniejsze kawałki przelatują przez otwory w sicie. Rozłożyć na sitach suszarki ( do warzyw i owoców ) i wysuszyć. Trwa to kilka godzin. Wysuszone warzywa rozdrobić jeszcze przy pomocy młynka do kawy, ale nie na pył. Przełożyć do słoiczka. Dodać sól i wymieszać. Taka porcja starcza naprawdę na dość długo. Polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować