Domowa granola bakaliowa

  • wyświetlono: 121 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na super bakaliową granolę pieczoną z dodatkiem miodu. Granola jest świetna na śniadanie z jogurtem i świeżymi owocami. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1,5 szkl płatków bio z samopszy
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny
garść siemienia lnianego
garść suszonych moreli
garść migdałów
4-5 łyżek płynnego miodu
1 łyżka oleju rzepakowego

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Domowa granola bakaliowa

  • 1. Do miski wsypujemy płatki i dodajemy rodzynki, żurawinę, siemie lniane i mieszamy. Migdały siekamy drobno a morele kroimy w paseczki i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy razem. Do mieszanki dodajemy olej i miód, mieszamy. Przesypujemy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy i przesypujemy do szklanego pojemnika. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieŻurawinamigdałymiódrodzynkiMoreletania kuchniaolejzdrowie na talerzusiemię lnianegranola
 

Komentarze

Podobne przepisy

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Dodane przez: bienpyt

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Domowa kanapka z ciemnego pieczywa,...

Domowe płatki nesquik

Dodane przez: szczeeniak

Domowe płatki nesquik

Pyszne, chrupiące kuleczki, które...

Szakszuka z chorizo i papryką (shakhouka)

Dodane przez: zielonakuchniablog

Szakszuka z chorizo i papryką (shakshouka)

Szakszuka z kuchni tunezyjskiej...

wypiekane musli owsiane

Dodane przez: majkahsm

wypiekane musli owsiane

Przygotowanie tej wersji domowego...

Nocna owsianka

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Nocna owsianka

Zapraszam na moją nocną owsiankę....

Szpinakowe wrapy śniadaniowe

Dodane przez: kuchenny świat

Szpinakowe wrapy śniadaniowe

Zapraszam na trochę inną wersję...