Domowa granola bakaliowa

  • wyświetlono: 174 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na super bakaliową granolę pieczoną z dodatkiem miodu. Granola jest świetna na śniadanie z jogurtem i świeżymi owocami. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1,5 szkl płatków bio z samopszy
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny
garść siemienia lnianego
garść suszonych moreli
garść migdałów
4-5 łyżek płynnego miodu
1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa granola bakaliowa

  • 1. Do miski wsypujemy płatki i dodajemy rodzynki, żurawinę, siemie lniane i mieszamy. Migdały siekamy drobno a morele kroimy w paseczki i dodajemy do pozostałych składników, mieszamy razem. Do mieszanki dodajemy olej i miód, mieszamy. Przesypujemy na blaszkę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie studzimy i przesypujemy do szklanego pojemnika. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieŻurawinamigdałymiódrodzynkiMoreletania kuchniaolejzdrowie na talerzusiemię lnianegranola

Komentarze

Podobne przepisy

domowy twaróg (biały ser) - kuchnia regionalna (Kujawy)

Dodane przez: babka w formie

domowy twaróg (biały ser) - kuchnia regionalna...

Przygotowanie domowego twarogu...

Domowy serek smażony z przyprawami

Dodane przez: kuchenny świat

Domowy serek smażony z przyprawami

Zapraszam na smaczny i domowy serek...

musli1

Dodane przez: mariolka

Domowe musli

Miód, cytryna i jabłko to podstawa...

Domowe bułki pszenne

Dodane przez: anamarisworld

Domowe bułki pszenne

domowe bułki pszenne

Domowa Nutella

Dodane przez: MyFood - Żaneta Forreiter

Domowy krem czekoladowy - zamiennik nutteli

Domowy krem czekoladowy powstał...

Bułeczki śniadaniowe domowe

Dodane przez: Lidka Bawolska

Bułeczki śniadaniowe domowe

Te bułeczki są pyszne i nie wątpię,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE