DOMOWA GRANOLA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Super chrupiąca, nie za słodka.a przede wszystkim zdrowa.I bez cukru..

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szkl płatków owsianych błyskawicznych
    pół szkl migdałów
    pół szkl orzechów włoskich
    pół szkl wiórków kokosowych
    garść suszonej żurawiny
    garść suszonych rodzynek
    płaska łyżeczka cynamonu
    4 łyżki miodu płynnego
    1 czubata łyżka oleju kokosowego

Domowa granola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy i migdały siekamy na mniejsze kawałki.Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy aby miód i olej połączyły się z masą.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy granolę,rozprowadzamy równą warstwę.Pieczemy przez ok 30 min w temperaturze 200 stopni co jakiś czas mieszając aby masa sie podpiekła ale nie przypaliła.

Porady

Gotową granolę przekładamy do słoika lub puszki-długo pozostanie chrupiąca.

Komentarze

Podobne przepisy