Domowa galaretka z czarnej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Bardzo dobra np. do naleśników, ciast czy też świeżego pieczywa

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 kg porzeczek
    3 szklanki wody
    2 kg cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery Galaretki Przetwory

Domowa galaretka z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki dokładnie umyć i usunąć szypułki, wrzucić do garnka i zalać 3 szklankami gorącej wody. Zgnieść owoce, zagotować. Dodać cukier. Gotować około 5 min. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, tak żeby się rozpuścił cukier. Po tym czasie przełożyć do słoiczków, dobrze zakręcić i położyć na ręczniku do góry dnem. Pozostawić tak przez ok. 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować