Domowa czekolada

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis na domową czekoladę z czasów, kiedy półki sklepowe były puste :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    0,5 szklanki mleka
    kostka masła/margaryny
    25 dkg mleka w proszku
    3 łyżki kakao
    ewentualnie bakalie

Domowa czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier i mleko gotować przez 15 minut.
  • 2. Dodać lekko rozpuszczone masło/margarynę.
  • 3. Do masy szybko dodać mleko w proszku i kakao. Na koniec ewentualnie dodać ulubione bakalie.
  • 4. Gotową masę czekoladową przelać do foremek. Odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy