Capriciosa na średnim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Będzie ono kleiste i nie będzie odchodziło dobrze od ręki, ale takie ma być. Następnie smarujemy całe ciasto olejem żeby nam się nie przyklejało do rąk.
2.Ciasto ręcznie rozprowadzamy na natłuszczoną blachę, na koniec nakłówamy je widelcem. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 300 stopni piekarnika na 10 minut.
3.Przez ten czas przygotowujemy sos i kroimy składniki - szynkę na malutkie plasterki, pieczarki na grube plastry, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
4.Po 10 minutach wyjmujemy pizzę z piekarnika i kładziemy na nią kolejno: sos, starty ser, pieczarki i szynkę. Całość posypujemy ziołami o oregano.
Komentarze