Domowa bruschetta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWUJEMY FARSZ :
POMIDORA , PAPRYKĘ I CEBULĘ KROIMY NA DROBNA KOSTECZKĘ.
DODAJEMY DO TEGO ŁYŻKĘ OLIWY , PRZECIŚNIĘTE PRZEZ PRASKĘ 2 ZĄBKI CZOSNKU, NATKĘ PIETRUSZKI , ZIOŁA. DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU
2.ŁYŻKĘ MASŁA UCIERAMY Z ROZGNIECIONYM ZĄBKIEM CZOSNKU I SMARUJEMY CIENKO KANAPKI. NA WIERZCH UKŁADAMY FARSZ , POSYPUJEMY STARTYM SEREM I DAJEMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIECZEMY DO CHWILI AŻ SER SIĘ ROZTOPI A KANAPKI BĘDĄ CHRUPIĄCE I MIAŁY ZŁOCISTY KOLOR
SMACZNEG0 :)
Komentarze