DOMOWA BRUSCHETTA

0 (0 ocen)

PYSZNA I CHRUPIĄCA ;)

Składniki:

  • NA 8 KANAPECZEK :

    CZERSTWA WEKA LUB BUŁKA
    1 DUŻY POMIDOR
    1/2 STRĄKA PAPRYKI CZERWONEJ
    1/2 GŁÓWKI CEBULI
    3 ZĄBKI CZOSNKU
    MASŁO
    NATKA PIETRUSZKI
    BAZYLIA
    ZIOŁA PROWANSALSKIE
    OLIWA Z OLIWEK
    SER ŻÓŁTY DO POSYPANIA
    SÓL, PIEPRZ

Domowa bruschetta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FARSZ 1. PRZYGOTOWUJEMY FARSZ :
    POMIDORA , PAPRYKĘ I CEBULĘ KROIMY NA DROBNA KOSTECZKĘ.
    DODAJEMY DO TEGO ŁYŻKĘ OLIWY , PRZECIŚNIĘTE PRZEZ PRASKĘ 2 ZĄBKI CZOSNKU, NATKĘ PIETRUSZKI , ZIOŁA. DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU
  • 2. ŁYŻKĘ MASŁA UCIERAMY Z ROZGNIECIONYM ZĄBKIEM CZOSNKU I SMARUJEMY CIENKO KANAPKI. NA WIERZCH UKŁADAMY FARSZ , POSYPUJEMY STARTYM SEREM I DAJEMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIECZEMY DO CHWILI AŻ SER SIĘ ROZTOPI A KANAPKI BĘDĄ CHRUPIĄCE I MIAŁY ZŁOCISTY KOLOR
    SMACZNEG0 :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy