Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili

0 (0 ocen)

  • 5 min

Dip doskonały do pierogów ze szpinakiem!

  • 5 min

Składniki:

  • kubeczek ricotty
    skórka otarta z 1 cytryny
    4 łyżki startego grana padano
    1 łyżeczka płatków chili
    3 łyżeczki nasiona chia
    oliwa z oliwek
    sól do smaku

Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ricottę przekładamy do miseczki, dodajemy skórkę z cytryny, grana padano, pokruszone płatki chili oraz nasiona chia.
    Całość mieszamy, doprawiamy do smaku.
    Wierzch posypujemy nasionami chia, startą skórką z cytryny i chili, skrapiamy oliwą z oliwek.
    Podajemy jako dodatek do pieczywa i przekąsek włoskich.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy