Dip z ogórków małosolnych na grilla

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Dipy i sałatki do grilla są niemal konieczne do ciężkiego mięsiwa, mój dip to prawie tzatzyki ale ogórki zamienione na małosolne, polecam :)

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 5 większych ogórków małosolnych ze skórką
    spora garść siekanego koperku
    2 ząbki przetartego czosnku
    1 średnia młoda cebula starta na tarce
    250ml gęstej śmietany lub jogurt grecki
    łyżka soku z cytryny
    sól, pieprz świeżo mielony, łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dip

Dip z ogórków małosolnych na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać czosnek z cebulą, koperek, sok z cytryny i śmietanę, doprawić przyprawami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować