Dip z ogórków kiszonych

4.49 (202 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 15 lat i jestem uczniem gimnazjum. Bardzo lubię gotować, więc czasem robię jakąś potrawę dla całej mojej rodziny. A gdy mam ochotę na coś naprawdę szczególnego, podaję ten pyszny dip.

Składniki:

  • ● 20 dag kiszonych ogórków
    ● 6 łyżek naturalnego jogurtu
    ● 1 łyżka majonezu
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Dip z ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki razem ze skórką
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Odciskamy z soku
    i przekładamy do miski.
  • 2. Dodajemy jogurt i majonez.
    Doprawiamy solą i pieprzem
    do smaku i dokładnie
    mieszamy.

Porady

Dip doskonale pasuje do wszelkich grillowanych i smażonych mięs.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować