Dip z fetą

5 (181 ocen)

Pyszny sos do wielu dań

Składniki:

  • Pół kostki fety (ok. 125g)
    4 łyżki jogurtu greckiego
    Kawałek zielonego ogórka
    2 ząbki czosnku
    Pieprz kolorowy
    Koperek suszony
    Papryka do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Dip z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Fetę rozgnieść widelcem na talerzu. Dodać jogurt grecki i dokładnie razem wymieszać (można to zrobić również blenderem).

    Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wraz z ogórkiem przełożyć do fety z jogurtem. Dodać świeżo zmielony pieprz kolorowy i wsypać koperek suszony. Wymieszać dokładnie.

    Odstawić do lodówki na godzinę lub dwie. Potem przełożyć do miseczek w których będzie podawany, oprószyć koperkiem i udekorować kolorową papryką.
    Podawać do dań z grilla, placuszków lub jako dip do warzyw
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować