Dip tzatziki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna propozycja na przekąskę nie tylko na imprezę.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 duży ogórek wężowy
    250 ml jogurtu greckiego
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
    sól (do smaku)
    Warzywa:
    2 marchewki
    3 łodygi selera naciowego
    1 czerwona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sosy Tzatziki Dip

Dip tzatziki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka obrać i przekroić na pół. Wydrążyć miąższ z pestkami. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i posolić. Odstawić. W misce wymieszać jogurt z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać dobrze odciśniętego z soku ogórka i wymieszać. Odstawić do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Podawać z warzywami.

Porady

Ten dip świetnie sprawdzi się także do mięs.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ogórek Papryka Seler Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować