Dip ogórkowo-ziołowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny ziołowy o czosnkowej nucie dip do mięs z grilla czy kiełbaski..

  • 10 min

Składniki:

  • 4 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    4 ząbki czosnku
    1 ogórek sałatkowy świeży
    mały pęczek świeżej bazylii
    szczypta soli
    szczypta pieprzu białego

Dip ogórkowo-ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wkładamy majonez i wlewamy śmietanę ,ogórka świeżego ścieramy na tarce jarzynowej o grubych okach nie obierać ze skórki!,nadmiar soku lekko wycisnąć ,bazylię posiekać nożem razem z obranym czosnkiem,dołożyć do masy śmietanowo-majonezowej wszystko razem wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy