Dietetyczny deser kasza awokado kaki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Łatwy

Bez cukrowy, zdrowy deser którym można grzeszyć bez wyrzutów sumienia. Jest to zdrowy deser, który jest słodki dzięki owocom, czekoladzie, porcji dżemu bez cukru. Zimową porą desery też mogą być pyszne i mega zdrowe. Możemy przemycić w nim kaszę w postaci budyniu.

  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • budyń jaglany:
    400 ml mleczka kokosowego
    1/2 szklanki kaszy jaglanej

    krem czekoladowy:
    50 g czekolady gorzkiej
    1 awokado
    1/2 cytryny

    pozostałe:
    1 owoc kaki
    1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego
    2 łyżki jogurtu greckiego
    3 mandarynki
    1 gruszka
    1 wafelek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dietetyczny deser kasza awokado kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń:
    Kaszę jaglaną płuczę zimną wodą, przekładam do garnka, wlewam 400 ml mleczka i 100 ml wody. Gotuję na wolnym ogniu aż kasza będzie miękka ale nie mieszam. Jeszcze ciepłą miksuję blenderem na gładki budyń.

    Krem:
    Czekoladę gorzką rozpuszczam w kąpieli wodnej i studzę lekko. Awokado wydrążam, skrapiam sokiem z cytryny, dodaję czekoladę płynną i miksuję blenderem.

    Kaki obieram i miksuję blenderem.
    Do pucharków przekładam budyń, na to krem czekoladowy, kolejna porcja budyniu, mus kaki, kawałki mandarynek obrane z błonek. Dodaję cząstki zgrilowanej gruszki, jogurt, dżem, cytrynę, kaki pokrojone, wafel.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Kasza Kokos Mango Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować