Dietetyczny bigos - dla cukrzyków w sam raz!

4.46 (160 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wersji bigosu jest tyle ile jest kucharzy :) Nasza wersja jest z kiszona i białą kapustą, schabem, drobiowymi kiełbaskami, piersią kurczaka i pieczarkami. Robi się szybko a jeszcze szybciej zjada :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg białej kapusty
    1 kg kapusty kiszonej
    4 plastry schabu
    2 piersi kurczaka
    2 kiełbaski drobiowe
    1 cebula
    200 g pieczarek
    Sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
    Koncentrat pomidorowy
    Vegeta - używam z intermarche takiej naturalnej bez żadnych dodatków
Wystaw ocenę:

4.46 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Dietetyczny bigos - dla cukrzyków w sam raz! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dietetyczny bigos - dla cukrzyków w sam raz! 1. Kiszona kapustę należy odsączyć z zalewy, opłukać i poszatkować. Gdy jest za kwaśna można ją obgotować. Moja była w sam raz więc jej nie obgotowałam. Zwykłą kapustę szatkujemy, płuczemy i gotujemy około 20 min. Dodajemy poszatkowaną kiszoną kapustę, ziele angielskie i liście laurowe oraz vegetę. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu.
  • Dietetyczny bigos - dla cukrzyków w sam raz! 2. Mięso oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i każde z osobna podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki i również dorzucamy do całości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i dusimy jeszcze około 20-30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować