Dietetyczny bigos

4.5 (141 ocen)

Bigos z kapusty pekińskiej z dodatkiem pieczarek i pomidorów. Idealny dla wegetarian.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kapusta pekińska (około 600g)
    4 małe pomidory (około 300g)
    200 g oczyszczonych pieczarek
    1 spora biała cebula
    2 ząbki czosnku
    5 łyżek oleju
    woda do podlewania (około 1/2 szklanki)
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
    posiekana zielenina do posypania (u mnie szczypiorek)
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Dietetyczny bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dietetyczny bigos 1. Cebulę i czosnek posiekać, pieczarki pokroić na mniejsze kawałki - smażyć 5 min na rozgrzanym oleju, mieszając. Następnie dodać poszatkowaną kapustę pekińską, podlać niewielką ilością wody i dusić 20 min. W międzyczasie podlewać wodą.
  • Dietetyczny bigos 2. Następnie dodać pokrojone na większe cząstki pomidory i pieprz ziołowy - całość dusić jeszcze 5 - 7 min. Bigos doprawić do smaku. Każdą porcję posypać zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować