Dietetyczne pulpety w sosie pomidorowym

4.5 (175 ocen)

Przyrządzane na szybko i w dodatku beztłuszczowo pyszne pulpety.

Składniki:

  • filet z indyka - 0.5 kilograma
    Jajko - 1 sztuka
    cebula - 1 sztuka
    natka pietruszki posiekana - 1 łyżka
    koperek posiekany, lub szczypiorkiek (jak kto woli) - 1 łyżka
    otręby owsiane - 3 łyżki
    otręby pszenne - 3 łyżki
    przecier pomidorowy mały - 1 sztuka
    bulion - 0.5 litra
    sól do smaku wg. uznania
    pieprz do smaku wg. uznania- ja dodałam 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczne pulpety w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkeczkę. Mięso myjemy, osuszamy i mielimy z cebulą. Doprawiamy. Dodajemy otręby, zieleninę i jajko. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy małe pulpety.
    Bulion zagotowujemy. Dodajemy przecier. Mieszamy i doprawiamy. Wkładamy pulpety i dusimy ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować