Dietetyczne pierogi ze szpinakiem i serem feta

4.48 (183 ocen)

  • 60 min

Pomysł na niskokaloryczne pierogi :)

  • 60 min

Składniki:

  • Na ciasto:
    - 500g mąki pszennej pełnoziarnistej
    - 1 jajko
    - około szklanki ciepłej wody
    - szczypta soli

    Farsz:
    - opakowanie mrożonego szpinaku
    - opakowanie sera feta (ja użyłam light)
    - 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    - odrobina mielonego pieprzu
    - szczypta gałki muszkatołowej
    - ewentualnie kilka kropel maggi
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Dietetyczne pierogi ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    1. Zarobić ciasto: a stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i do niego wbić jajko, dodać szczyptę soli i dolewać po trochu wody tak by ciasto było elastyczne.

    Farsz:
    1. Przełożyć szpinak do rondelka i smażyć aż do całkowitego odparowania wody.
    2. Czosnek obrać i przeciśnięty przez praskę dodać do szpinaku.
    3. Gdy masa delikatnie przestygnie dodać fetę i przyprawy, a następnie wymieszać, tak by feta rozpadła się na malutkie kawałki.

    Wykonanie:
    Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółeczka, a na nie łyżeczką nakładać farsz. Dokładnie zlepiać brzegi i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować