Dietetyczne pierogi ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
1. Zarobić ciasto: a stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek i do niego wbić jajko, dodać szczyptę soli i dolewać po trochu wody tak by ciasto było elastyczne.
Farsz:
1. Przełożyć szpinak do rondelka i smażyć aż do całkowitego odparowania wody.
2. Czosnek obrać i przeciśnięty przez praskę dodać do szpinaku.
3. Gdy masa delikatnie przestygnie dodać fetę i przyprawy, a następnie wymieszać, tak by feta rozpadła się na malutkie kawałki.
Wykonanie:
Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółeczka, a na nie łyżeczką nakładać farsz. Dokładnie zlepiać brzegi i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch.
Komentarze