Dietetyczne curry z cieciorki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszna alternatywa dla mięsnego obiadu. Lekki i pyszny posiłek.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    papryka w proszku, wędzona
    1 łyżka czerwonej pasty curry
    sól, pieprz
    suszony szczypiorek
    odrobina oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Dietetyczne curry z cieciorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać drobno, przecisnąć przez praskę czosnek. W garnku rozgrzać olej (około 1 łyżeczki), wsypać cebulę i czosnek, smażyć do zezłocenia.
    Do podsmażonych warzyw dodać ciecierzycę, wlać pomidory i dusić na małym ogniu kilka minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, papryką, pastą curry, dokładnie zamieszać i gotować jeszcze chwilkę, żeby przyprawy miały okazję się otworzyć.
    Do gotowego curry można dodać posiekanego kurczaka lub inne mięso czy tofu. Ja podałam je z gotowaną na parze piersią z kurczaka. Przed podaniem posypałam suszonym szczypiorkiem (uwielbiam!).
    Najlepiej smakuje na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować