Dietetyczne chipsy z dipem czosnkowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Chrupiąca i zdrowa przekąska z selera i marchewki, dla odchudzających się i nie tylko;) Dzięki curry chipsy nabierają wyrazistego smaku, który sprawia, że nie można się od nich oderwać!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duży seler
    2 marchewki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz, majeranek
    curry

    dip:
    jogurt typu greckiego
    pęczek koperku
    1 łyżka musztardy Dijon
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz

Dietetyczne chipsy z dipem czosnkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i marchew myjemy i obieramy, a następnie kroimy w słupki. Przyprawiamy curry, solą i pieprzem. Układamy na blasze do pieczenia, skrapiamy oliwą i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku do zrumienienia (ok. 15-20min).
  • 2. W miseczce mieszamy jogurt z musztardą, dodajemy posiekany koperek i czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy