Dietetyczna soljanka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne i smaczne danie na obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cebula biała 1 szt.
    Pieczarki ½ kg
    Pomidory krojone w zalewie 1 puszka
    Marchewka 2 szt.
    Czosnek 4 ząbki
    Oliwki nadziewane 360 gram
    Sól i pieprz do smaku
    Chili do smaku
    Woda 5 szklanek
    Listek laurowy 2 szt.
    Tłuszcz do smażenia warzyw

Dietetyczna soljanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i podsmażyć posiekaną cebulę, następnie wrzucić pokrojone pieczarki i marchewek. Smażyć przez 10 minut na wolnym ogniu, dodać zmiażdżony czosnek, listki laurowe, zalać wodą, przyprawić do smaku i gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać pomidory z zalewą, oliwki też z zalewą, ponownie doprawić od smaku, lekko podgotować i podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy