Dietetyczna pierś z kurczaka faszerowana z szynkowara

4.5 (197 ocen)

  • 3 godz.

lato przed nami,powoli przygotowujemy się do lata,warto do naszej diety wprowadzić dania mniej kaloryczne,delikatne.Dziś kolejna propozycja domowej wędlinki dietetycznej zdrowej bez polepszaczy.Idealna domowa wędlina dla osób będących na diecie, odchuchujących się.Pierś wyszła delikatna,dietetyczna

  • 3 godz.

Składniki:


  • 60 dag piersi z kurczaka
    20 dag piersi mielonej
    2 łyżki przyprawy sułtańskiej Tradismak
    1 łyżeczka czosnku staropolskiego
    2 łyżeczki żelatyny
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dietetyczna pierś z kurczaka faszerowana z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy,osuszamy i kroimy w plastry. Delikatnie je rozbijamy. Tak przygotowane kawałki posypujemy z każdej strony przyprawami. Doprawiamy je do smaku solą, pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Część piersi mielimy doprawiamy do smaku i dodajemy łyżeczkę żelatyny. Dokładnie wyrabiamy. Na kilka płatów piersi kładziemy mielone mięso i zwijamy w rulony. Na dno szynkowara wkładamy kawałki mięsa z piersi,posypujemy delikatnie żelatyną i następnie układamy rulony. Postępujemy tak do wypełnienia szynkowara, który zamykamy. Do garnka wlewamy wodę na dno władamy ściereczkę, zagotowujemy wkładamy szynkowar gotujemy pod przykryciem,kontrolując przy użyciu termometru. Wyjmujemy szynkowar z garnka, studzimy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na noc. Rano wyjmujemy naszą szynkę drobiową. .Szynka jest bardzo zdrowa, dietetyczna, mega aromatyczna, pyszna, idealna dla osób odchudzających odchudzających się.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować